Ingrediente:
►4 păstrăvi
►sare
►piper
►30 ml ulei de măsline
►40 ml vin alb dulce
►2-3 linguri oţet aromatic
►4-5 căţei usturoi
►o foaie dafin
►condiment pentru cartofi
►o crenguţă cimbru
Pentru garnitură:
►5-6 cartofi
►o salată
►o ceapă albă
►4 roşii
1. Se iau păstrăvii, se curăţă şi se spală bine.
2. Se stropesc cu ulei, vin şi oţet şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, foaia de dafin şi usturoi şi se bagă la cuptor. Se lasă să se rumenească şi se mai stropesc din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
3. Între timp, se spală cartofii, se taie bucăţi, se condimentează cu sare şi condiment pentru cartofi şi se pun să se prăjească în ulei. Se scot după ce au căpătat o crustă aurie.
4. Se spală salata, se rupe şi se pune într-un bol de plastic. Salata se prepară cu roşiile şi ceapa şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropeşte cu ulei şi se acreşte cu zeamă de lămâie. Păstrăvul se serveşte cu salata verde, cu cartofii prăjiţi şi se ornează cu feliuţe de lămâie.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/andreea-antonescu-prima-si-ultima-oara-cand-a-fost-la-cazinou.jpg)