► Ingrediente
► un pachet paste
► un kg spanac
► 2 legături ceapă verde
► 2-3 linguri ulei de măsline
► sare
► piper negru măcinat
► 300 g piure de roșii
► cimbru uscat
► busuioc uscat
► o linguriță miere

► Preparare:
1. Se pun pastele să fiarbă. După aceea, se dau prin apă rece și apoi se scurg în sită.
2. Se alege spanacul, se spală și se fierbe în apă cu sare. Se scoate în sită, se scurge bine și se pasează cu blenderul.
3. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se toacă și se călesc în ulei. Se adaugă piureul de spanac, sare și piper. După ce a scăzut, se dă deoparte.
4. Piureul de roșii se condimentează cu sare, piper, cimbru, miere și busuioc. Pastele se servesc cu busuioc, piure de spanac și sos de roșii aromat.