Ingrediente: ● o ceapă ● un dovlecel ● 200 g bacon ● o lingură făină ● 250 ml lapte ● 300 g tăieței lați ● o lingură ulei ● 1/2 legătură pătrunjel ● sare ● piper
Pasul 1: Ceapa curățată și tocată julien se pune la călit în ulei şi se presară cu sare. Când a început să se înmoaie, se adaugă baconul tăiat felii subțiri.
Pasul 2: Se lasă să se rumenească și se adaugă făina. Se amestecă, se stinge cu laptele și se lasă să dea un clocot.
Pasul 3: Se taie felii subțiri de dovlecel care se adaugă peste amestecul cu lapte. Pastele fierte se strecoară și se adaugă peste amestecul cu dovlecei.
Pasul 4: Se potrivește gustul de sare şi piper. Se mai lasă 2 minute împreună, pentru ca pastele să absoarbă din sos, și se aduc la masă presărate cu pătrunjel tocat.