► Ingrediente
► 300 g spaghete
►200 g filé de cod
►o legătură ceapă
►4 ciuperci
►4 căţei usturoi
►cimbru verde
►sare
►piper negru măcinat
►2-3 linguri ulei de măsline
►o lingură oţet basamic
►50 g unt
►măsline verzi

► Preparare:
1. Se spală bucăţile de cod, se şterg şi se rumenesc pe grătar.
2. Separat, se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scot în sită după ce au fiert şi se lasă
2-3 minute sub jet de apă rece.
3. Se taie ceapa verde mărunt. Se adaugă usturoi, cimbru, oţet şi ciuperci. Se adaugă uleiul de măsline, sarea şi piperul şi se trec uşor prin blender. Cu acest sos se ung feliile de peşte.
4. Se amestecă pastele cu peştele în sos şi se servesc cu măsline verzi. Se ornează cu pătrunjel.