Ingrediente:

2 kg ardei kapia (roșii și galbeni)

o linguriţă sare grunjoasă

5 căţei de usturoi

5 foi de dafin

câteva boabe de piper negru (după gust)

ardei iute (opțional, dacă doriți ca pasta să fie picantă)

două aspirine

câteva ace de rozmarin

Mod de preparare:

1. Se spală şi se curăţă ardeii de cotoare și de semințe. Apoi se taie bucăți mai mari care se mixează în robot cu usturoiul curăţat până ce se obține o pastă foarte fină.

2. Într-o oală se fierbe pasta de ardei împreună cu foile de dafin şi piperul până se elimină toată apa, amestecând constant ca să nu se lipească. Spre sfârşitul fierberii se adaugă cele două aspirine pisate fin.

3. Se scot frunzele de dafin şi se toarnă compoziţia în borcane fierbinţi, sterilizate, se presară deasupra puțin rozmarin şi se închid. Borcanele se lasă să se răcească pe capac, învelite bine cu o pătură, până se răcesc complet.

 

Sursă foto: 123rf.com