Ingrediente:
Pentru aluat:

  • 1/2 kg făină
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • un cubuleț drojdie
  • 200 ml ulei
  • 2 galbenușuri
  • un praf sare
  • esențe după gust
  • Pentru umplutura:

  • un kg brânză de vaci
  • 150 g stafide
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 60 g unt
  • 3-4 linguri griș
  • coajă rasă de lamâie
  • Pentru uns:

  • un ou
  • 1. Pentru aluat, se dizolvă drojdia în 50 ml de lapte călduț cu
    o lingură de zahăr și 3-4 linguri făină. Zahărul se topește în
    laptele rămas, iar galbenușurile se freacă bine cu sare.
    2. Odată maiaua crescută, se toarnă în centrul cantității de
    făină, se adaugă restul ingredientelor, iar uleiul trebuie să
    fie ultimul. Se framântă și se lasă la crescut o oră.
    3. Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu zahărul, untul,
    brânza, stafidele, grișul și coaja de lămâie.
    4. Din aluat se rupe o bucată pentru cruce, iar restul se
    întinde și se transferă în tavă. Se pune brânza și deasupra
    ei crucea de aluat. Se unge cu ou bătut și se coace.