►400 g carne de vită tocată
►2 cepe
►1-2 dovlecei
►3-4 căței usturoi
►un morcov
►o legătură mărar
►o legătură pătrunjel
►sare
►un ou
►piper negru măcinat
►ulei pentru prăjit
►miezul de la 2 felii de pâine înmuiat în lapte
1. Se curăță și se spală ceapa. Se toacă mărunt și se călește 2-3 minute, cât să devină transparentă. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei. Usturoiul se curăță și se zdrobește în mojar și se amestecă cu un praf de sare.
2. Se curăță morcovii și se rad pe răzătoarea mică. Se pun peste ceapa călită și se amestecă cu usturoiul măcinat. Separat, într-un  bol, se înmoaie pâinea în lapte și se stoarce bine.
3. Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, cu miezul de pâine, cu verdeața tocată mărunt și cu oul. Se condimentează cu sare și piper, după gust, și se frământă bine.
4. Se formează pârjoalele și se pun să se prăjească în uleiul încins. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte și, după aceea, se servesc cu diferite garnituri și salate.