Ingrediente:

  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g frișcă lichidă
  • o linguriță esență vanilie
  • 100 g mix de fructe uscate, după gust
  • Pentru servit:

  • miere
  • fistic
  • 1. Într-o craticioară se amestecă gălbenușurile cu zahărul până ce se obține o cremă galben-pai. Se adaugă laptele și se pune la bain-marie continuând amestecarea aproximativ 10 minute.
    2. Se retrage crema de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă și, când s-a topit ciocolata, se pune vasul în apă rece pentru a răci amestecul.
    3. Se adaugă apoi fructele uscate și se bate
    frișca adaugându-i vanilia.
    4. Când spuma de frișcă este gata, se amestecă apoi cu compoziția cu fructe și se dă la congelator 3 ore. Se servește cu decor de fistic și miere.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise