► Ingrediente
► 800 g file de șalău
►sare
►piper
►pesmet picant cu boia și usturoi
►ulei pentru prăjit
►3-4 ouă
Pentru garnitură:
►800 g cartofi
►o căpățână usturoi
►salată verde
►o legătură pătrunjel

► Preparare:
1. Se condimentează cu sare şi piper bucățile de file.
2. Separat, se bat ouăle și se pune pesmetul într-un bol. Se feliază șalăul și apoi se trece prin pesmet-ou-pesmet.
3. Se prăjesc bucăţile de şalău în uleiul încins în prealabil și se lasă să se scurgă pe un șervet absorbant de bucătărie.
4. Se curăță cartofii, se spală și se feliază. Se scurg de apă, se freacă cu sare și cu usturoi pisat și se prăjesc în uleiul încins. Şalăul pane se servește cu garnitura de cartofi și cu salată. Se ornează cu pătrunjel.