Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 3 ouă
  • o lingură smântână
  • un plic praf de copt
  • 100 g cașcaval ras
  • Pentru umplutură:

  • 300 g ton
  • câteva fire pătrunjel
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • 1. Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă bine. Se formează bile din care se modelează pâinicile și se coc timp de 30 de minute în cuptorul încins în prealabil.
    2. Tonul din conservă se scurge bine și se amestecă apoi cu sare, piper, morcov dat pe răzătoarea mică și pătrunjel tocat mărunt. Se amestecă foarte bine.
    3. Se scot pâinicile rumene din cuptor, se lasă puțin să se răcească, apoi se taie pe mijloc și se servesc împreună cu pastă de ton.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise