Ingrediente pentru pâine de casă cu cartofi:

● 450 g făină

● 150 g cartofi
● 3 cartofi noi

● 250 ml lapte
● 10 g drojdie uscată
● 2 linguri ulei

● o linguriță sare
● 1/2 linguriță zahăr
● 2-3 crenguțe rozmarin

1. Cartofii vechi se spală foarte bine și se pun la fiert în coajă. Drojdia se desface în 3 linguri de lapte călduț.
2. Cartofii se curăță, se pasează și se amestecă apoi cu maiaua de drojdie. Se adaugă făina, uleiul, sarea, zahărul și se
amestecă bine. După ce s-a obținut un aluat omogen, se scoate din vas și se frământă 10 minute pe masa presărată cu făină. Se împarte aluatul în două și se așază în formele de copt. Se lasă la crescut o oră.
3. Se fac găuri în fiecare pâine și se așază felioare de cartofi noi și buchețele de rozmarin. Se coace pâinea 10 minute la foc mare și apoi 20 de minute la foc mediu.

Îți recomand și pâinea de casă cu ceapă!