Pentru umplutură:
►300 g piept de pui
►4-5 ciuperci
►250 g varză chinezească
►un morcov
►2-3 fire ceapă verde
►3-4 linguri sos de soia
►2 căței usturoi
►un praf ghimbir
►sos de soia
►o linguriță condiment chinezesc – 5 arome
►2-3 linguri susan măcinat
►300 g creveți decorticați
►50 g unt
►un pachet foi de plăcintă subțiri sau foi de orez
►un albuș ou
►o linguriță pastă de ardei iute
►3-4 căței usturoi
Pentru prăjit:
►ulei vegetal sau de porumb
►2-3 linguri susan prăjit
►2 căței usturoi
►o lămâie verde
►3-4 frunze pătrunjel
1. Pentru început, se pune uleiul în tigaie şi se adaugă susanul și usturoiul pisat. Se încinge câteva minute cât să se pătrundă aromele și se lasă să se răcească până vor fi gata pachețelele pentru prăjit.
2. Separat, se dă prin mașina de tocat carnea de pui, se pune într-un bol și se amestecă cu condimentul chinezesc, cu sosul de soia, cu ghimbirul și cu usturoiul pisat. Se amestecă bine și se lasă la rece aproximativ 30 de minute.
3. Între timp, se rade morcovul, se toacă varza și ceapa și se călesc în ulei câteva minute, apoi se adaugă carnea de pui condimentată. Se călesc la foc potrivit și se stropesc cu apă călduță până se fierb bine. Se prăjesc și creveții decorticați în puțin unt. Se scot și se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.
4. Carnea călită se lasă să se răcorească și, între timp, se prepară foile de plăcintă. Se taie pătrate și se ung cu ulei și cu albuș de ou. Umplutura se pune în mijloc și apoi se împachetează. Se rulează şi creveţii în aluat. Pacheţelele formate se prăjesc în uleiul aromat pregătit la început. Se servesc calde, cu sos de soia, cu pastă iute și susan măcinat. Se ornează cu pătrunjel proaspăt și felii de lămâie verde.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2022/06/andrea-bocelli-sotia-si-fiica-profimedia-0772013870.jpg)