Ingrediente:

  • 200 g piept de pui
  • o lingură sos de soia
  • o lingură sos de stridii
  • o lingură condiment „5 arome”
  • 75 g germeni de fasole
  • 4 ciuperci
  • 2 fire ceapă verde
  • o linguriță ghimbir proaspăt ras
  • un morcov mic
  • 16 foi pentru pachețele de primavară din comerț
  • sare
  • piper
  • un gălbenuș
  • 2 linguri ulei + ulei pentru prajit
  • 1. Se încinge uleiul și se pun carnea tăiată fâșii subțiri și ciupercile feliate. Se lasă 2 minute. Se adaugă puțin sos de soia, condimentul „5 arome”, apoi se scoate amestecul și se lasă 10 minute să se răcească.
    2. Ghimbirul, germenii de fasole, ceapa tăiată mărunt și morcovul ras se pun într-un bol, se adaugă puiul și ciupercile, se asezonează cu sos de soia, de stridii, sare și piper. Se amestecă bine.
    3. Se așază foile de aluat unele
    peste altele, se pune pe fiecare câte o linguriță de umplutură, se aduc marginile în interior și se rulează ca la sarmale. Se ung apoi toate cu gălbenuș.
    4. Se prăjesc toate pachețelele în baie de ulei timp de 2-3 minute.

    Sursă foto: Shutterstock