Pentru aluat:
►3-4 ouă medii
►200 ml apă minerală
►250 ml lapte
►un praf sare
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►200 g parmezan
►300 făină albă
►2-3 linguri pesmet
Pentru umplutură:
►500 g spanac
►2-3 linguri pesmet
►30 g telemea de vacă
►mărar
►2-3 ouă
►50 g unt
►sare
1. Pentru început, se pregătește spanacul pentru umplutură. Se alege bine, se curăță de codițe și se spală în câteva ape. Se lasă să se scurgă și apoi se pune să fiarbă în apa clocotită.
2. După ce a fiert, se scoate în sită, se scurge, se răcește și se pasează cu blenderul. În crema de spanac se adaugă telemeaua rasă, un praf de sare, mărarul tocat mărunt, pesmetul și ouăle. Se amestecă bine și se obține o cremă densă.
3. Separat, se prepară aluatul de clătite. Se desfac ouăle, se pun  într-un bol, se presară sare, după gust, și se bat bine aproximativ 5 minute. Se adaugă uleiul ca la maioneză și laptele. Se pune făina cernută şi se încorporează în compoziție. Se adaugă și parmezanul  ras și se amestecă uşor, ca să nu facă cocoloașe.
4.  Dacă aluatul de clătite este prea gros, se pune apă minerală și se obține o compoziție de consistența unei ciulamale.
5. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei și se prăjesc clătitele. Acestea se umplu cu compoziția de spanac şi se împachetează după preferinţe. Se tapetează o tavă cu unt și pesmet și se pun clătitele. Se lasă 5-10 minute la cuptor și se servesc ornate cu parmezan și alte legume.