Ingrediente pentru ouă Benedict:

● 4 ouă

● 4 felii șuncă
● câteva frunze spanac proaspăt
● 2 chifle
● 2 linguri oțet

Pentru sos de ouă Benedict:

● 200 g unt
● 3 gălbenușuri
● 1/2 lămâie
● sare

● piper

1. Gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă rece și apoi se pun la bain-marie cu apă caldă. Se bat cu telul până ce se obține o spumă în care se adaugă treptat untul tăiat cubulețe. Se sărează, se piperează și se adaugă suc de lămâie înainte de servire.
2. Într-o oală cu apă și oțet se pun cele 4 ouă la poșat. Se fierb având grijă să se întoarcă cu paleta pentru a nu se împrăștia.
3. Se taie chifla în două, se așază spanac, apoi șuncă, un ou poșat, se toarnă sos.Se lasă la cuptor 2 minute.

Sursa foto:Shutterstock