Ingrediente: ● 4 ouă ● 4 felii bacon ● 4 chifle ● 100 ml oțet ● un praf sare pentru sos: ● 3 gălbenușuri ● 150 g unt ● sucul de la 1/2 de lămâie ● sare ● piper mod de preparare:

1. Întâi se pregătește sosul, pentru care gălbenușurile se amestecă cu două linguri de apă rece, se pun la bain-marie și se bat cu telul până ce se obține o cremă spumoasă.

2. Se adaugă untul cubulețe, în mai multe reprize, amestecând bine. Se potrivește de sare și piper și se adaugă suc de lămâie. Se ține la cald.

3. Se pregătesc ouăle prin spargerea lor și fierberea în apă cu oțet și sare și, după coagulare, se scot cu o spumieră.

4. Chiflele se prăjesc întregi, apoi se taie pe jumătate. Pe fiecare bucată se așază o felie de bacon, apoi oul și se aduce la masă cu sosul preparat.

BUNICA TE SFĂTUIEŞTE

Ouăle poșate se fac mult mai simplu și mai rapid dacă le fierbi într-o pungă alimentară, rezistentă la temperaturi înalte.

Se sparge câte un ou într-o pungă unsă cu unt și se pune la fiert, până când se coagulează albușul. Gălbenușul va rămâne moale și gustos.

La sosul de gălbenuș, este mai bine să adaugi untul topit și să lucrezi numai la cald, pentru a păstra textura cremoasă. La final, adaugă sare de mare și piper alb aromat.