►300 g orez cu bobul lung
►1-2 cepe roșii
►un praf șofran
►300 g fasole păstăi prefiartă
►300 g mazăre prefiartă
►200 g broccoli
►2-3 linguri ulei de măsline
►sare
►piper
►3 fire mărar
Pentru sos:
►200 ml lapte
►nucșoară
►75 g unt
►o lingură făină
►piper negru și alb boabe și măcinat
1. Se alege orezul și se spală în apă călduță. Se pune să fiarbă în apă cu ulei, sare și șofran, la foc mic.
2. Separat, se curăță broccoli, se rupe buchețele și se pune să fiarbă în apă cu sare. Mazărea și fasolea verde se trec printr-un jet de apă rece și se pun și ele să fiarbă, separat, în apă cu un praf de sare.
3. După ce s-a umflat orezul, se oprește focul și se acoperă cu un capac. Separat, se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa tocată mărunt.
4. Între timp, se prepară sosul alb. Se topește untul, se stinge cu făina și nucșoara rasă și cu laptele călduț. Se amestecă bine și se obține un sos de consistența smântânei. Se condimentează cu sare și piper, după gust. Orezul se servește cu legumele fierte, sosul alb şi mărar.