Ingrediente

  • 300 g orez cu bob lung
  • 1/2 piept de pui
  • 6 ciuperci proaspete
  • 100 g mazăre
  • 100 g fasole verde
  • morcov
  • un cub concentrat de pui
  • 2-3 fire ceapă verde
  • puțin şofran
  • o lingură ulei
  • 800 ml apă
  • 1. Într-o tigaie cu ulei se pun la călit puiul tăiat fâşii şi ciupercile feliate.
    2. Se lasă 5 minute amestecând până ce puiul îşi schimbă culoarea, se adaugă mazărea, morcovul tăiat cubulețe şi
    fasolea.
    3. Se mai lasă un minut, se adaugă apa în care s-a desfăcut cubul de concentrat, şofranul și cantitatea de orez.
    4. Se lasă la fiert 20 de minute. Se trage de pe foc, se pune ceapa tăiată mărunt şi se amestecă cu furculiţa.

    Sursa foto: Shutterstock