Ingrediente pentru nuga de casă:

● 150 g amestec de fructe uscate
● 2 albușuri

● un praf sare

● 175 g miere

● 60 g unt moale
● 500 g zahăr

● o fiolă esență de vanilie

1. Într-un vas termorezistent se bat albușurile spumă cu un praf de sare adăugând și o lingură de zahăr din cele 500 g. Se lasă deoparte apoi.
2. Zahărul și mierea se pun pe foc la bain-marie, se udă marginile interioare în permanență cu o pensulă înmuiată în apă rece și, după ce s-a obținut o cremă omogenă, se toarnă în fir subțire peste spuma de albușuri, amestecând continuu. Se adaugă vanilia și se mai amestecă un minut.
3. Se pune vasul pe foc și se amestecă mereu pentru a ajuta uscarea compoziției. Când amestecul se desprinde de pereții vasului, se trage de pe foc. Se adaugă untul și fructele uscate, amestecând cu o spatulă de lemn.
4. O formă se îmbracă cu folie alimentară, se pune amestecul cu fructe uscate, se tasează, se așază o greutate deasupra și se lasă așa să se răcească. Apoi se taie.

Dacă doriți să îmcercați, mai avem o rețetă delicioasă…nuga de cacao!

Foto:Shutterstock