Ingrediente:
► 300 g fistic sau fructe uscate
►4 albuşuri
►350 g miere
►120 g unt moale
►un kg zahăr
►o fiolă esenţă de trandafir
►un praf sare
1. La bain-marie, se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adăugând pe parcurs o lingură de zahăr. Apoi, după ce s-a obţinut spuma, se lasă deoparte.
2. Restul zahărului, mierea şi 300 ml apă se pun pe foc şi se lasă să fiarbă. Cu o pensulă înmuiată în apă rece se umezeşte mereu marginea interioară a oalei.
3. Apoi, siropul gros de zahăr şi miere se toarnă în fir subţire peste spuma de albuş bătând mereu. Se adaugă şi esenţa de trandafir şi se mai mixează totul timp de un minut. Tot amestecul se pune la bain-marie, amestecând mereu. Când compoziţia se dezlipeşte de fund, este gata şi se scoate de la bain-marie.
4. Se adaugă untul şi fructele şi se amestecă cu o lingură de lemn sau o spatulă. O bucată de folie alimentară se pune într-o formă, se toarnă amestecul, se nivelează, se acoperă cu folie, se pune un tocător de lemn deasupra şi se lasă de pe o zi pe alta.

Copyright: michelangelus / 123RF Stock Photo