Ingrediente:

Pentru carne:

✽ 750 g mușchi de vită

✽ cimbru
✽ boia

✽ curry

✽ o lingură ulei
✽ sare

✽ piper

Pentru garnitura de ciuperci:

✽ 200 g ciuperci proaspete
✽ o lingură suc de lămâie
✽ o ceapă

✽ o lingură unt ✽ sare

Pentru aluat:

✽ 450 g aluat foitaj decongelat

✽ un ou

1 Se freacă bucata de mușchi de vită cu boia, curry și cimbru și se rumenește pe toate părțile în ulei încins în prealabil. Se lasă deoparte.
2 Pentru garnitura de ciuperci, acestea se curăță, se taie mărunt și se stropesc cu suc de lămâie ca să nu se înnegrească. Se taie mărunt și ceapa, se călește în unt, se sărează, după gust, și apoi se pun ciupercile. Se lasă pe foc 15 minute.
3 Pentru aluat, se întinde o foaie groasă de 2 mm din care se decupează un dreptunghi suficient de mare pentru a acoperi carnea. Se așază carnea pe aluat, împrejurul ei se pune garnitura de ciuperci, se pliază și se lipesc marginile cu albuș bătut.
4 Cu grijă, se pune rulada într-o tavă unsă cu ulei, se unge cu gălbenuș, se înțeapă cu o furculiță și se lasă la cuptor 35-40 de minute. Se lasă apoi 15 minute înainte de a o tăia pentru masă.