Ingrediente:
►2 kg mușchi de vițel
►sare grunjoasă
►500 g aluat franțuzesc
►4 cepe roșii
►50 g pastă de măsline
►piper negru și roșu măcinat și boabe
►75 g unt sărat
►2-3 frunze salvie
►3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
►200 ml vin roșu sec
►un kg broccoli
Mod de preparare:
1. Se scoate aluatul din congelator și se lasă să se încălzească la temperatura camerei pentru a fi ușor de modelat. Se curăță, se spală ceapa roșie și se taie rondele. Se freacă cu sare și se bagă în cuptorul preîncălzit.
2. Se lasă în cuptor să se rumenească și apoi se scoate, se lasă să se răcorească și se zdrobește cu blenderul. Peste ceapă, se adaugă untul, salvia tocată mărunt și pasta de măsline. Se presară piper şi 2-3 linguri de vin.
3. Cu pasta obținută, se unge mușchiul de vită, se mai stropește cu vin și se lasă la rece 2-3 ore sau chiar 24 de ore. Astfel, carnea de vițel se frăgezește și nu necesită coacere îndelungată și uscare.
4. Se întinde aluatul, se înfășoară mușchiul de vițel și se aranjează în tavă. Se introduce în cuptorul cald și se coace la foc mic. După ce s-a rumenit crusta de aluat, se scoate și se lasă să se răcorească. Se servește cu garnitură de broccoli fiert.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/09/sophia-loren-profimedia-0802921558-7-1.jpg)