Ingrediente:
► 300 g granule de soia
►2 cepe
►un cub concentrat legume
►un morcov
►un kilogram cartofi
►3 linguri lapte de soia
►o lingură făină
►3 roşii
►2 linguri ulei
►sare
►piper
1. Cartofii se spală şi se pun la fiert pentru 20 de minute, apoi se curăţă de coajă.
2. Între timp, soia se pune la fiert cu morcovul şi un cub concentrat de legume. Se lasă 30 de minute şi apoi se strecoară. În ulei încins, se pune ceapa la călit şi, după ce a devenit aurie, se adaugă granulele de soia bine scurse. Se lasă să se călească împreună şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
3. Într-o tavă de cuptor unsă cu puţin ulei se aşază straturi alternative de cartofi şi soia cu ceapă, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi.
4. Făina se desface în laptele de soia şi se toarnă deasupra, apoi se aşază rondele de roşie. Se dă vasul la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.