● o ceapă
● 2 căței usturoi
● puțin cimbru
● 5-6 linguri ulei
● sare
● piper
Pentru sos:
● 50 g unt
● 50 g făină
● 400 ml lapte
● nucșoară
● 25 g cașcaval sau parmezan
● un ou
● sare
● piper
1. Carnea se amestecă bine cu ceapa, cimbrul și cățeii de usturoi și se pun la călit în 3 linguri de ulei. Se potrivește gustul de sare și piper și se lasă 10 minute pe foc.
2. Jumătate dintre cartofi se feliază și se călesc foarte puțin. Restul de cartofi se feliază și se lasă cruzi.
3. Pentru sos, se topește untul, se adaugă făina și apoi se toarnă laptele. Se potrivește gustul de nucșoară, sare și piper.
4. Într-un vas de cuptor se pun straturi alternative de cartofi rumeniți, carne și cartofi cruzi.
Se toarnă sosul și apoi oul bătut. Se presară cu cașcaval și se lasă la cuptor 45 de minute.
Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!
Sursa foto:Shutterstock
Redactia.ro
S-a tatuat peste tot timp de 5 ani. Chiar și în ochi! Cum arăta tânăra înainte? Era o adevărată frumusețe
:contrast(8):quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_db36bc26966aac9a42fa618257b9bec0.jpg)
RetetePractice.ro
Pasca fara aluat
:contrast(8):quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_1d66aedede785fcd2b4764596adadc82.jpg)
RetetePractice.ro
Cozonac fara framantare cu nuca si cacao
:contrast(8):quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_087fd5d00d7fbbff8b60aad30cd3719f.jpg)