Ingrediente:
►un pachet aluat foitaj
►o conopidă mică
►o legătură pătrunjel
►o legătură ceapă verde
►sare
►piper negru măcinat
►150 g brânză
►zeama de la o lămâie
►o linguriţă oţet balsamic
►4 ouă
►100 g unt
►un praf nucşoară
1. Se spală şi se curăţă conopida. Se pune să fiarbă în apă cu sare şi, după ce a clocotit 20-30 de minute, se scurge şi se lasă să se răcorească. Se stropeşte cu oţet balsamic şi zeamă de lămâie.
2. Separat, se freacă untul spumă cu un praf de sare şi un praf de piper, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, brânza, ouăle, unul câte unul, şi pătrunjelul.
3. Se taie conopida mărunt sau se pasează cu blenderul şi se adaugă în compoziţie. Se încorporează şi, la final, se presară nucşoara.
4. Se pune aluatul în formele de tartă, apoi compoziţia de conopidă. Se lasă în cuptor la 150°C, până se rumenesc.