Ingrediente:
► 3 gălbenuşuri
►630 g făină
►un praf sare
►150 ml apă minerală carbogazoasă
►250 g margarină
►180 ml iaurt gras
Pentru umplutură:
►250 g brânză dulce
►3 gălbenuşuri
►sare
1. Din gălbenuşuri, apă minerală, praful de sare, iaurt şi 600 g făină se frământă un aluat, care se aşază pe planul de lucru uns cu ulei şi se împarte în 3 părţi egale.
2. Margarina se frământă cu 30 g de făină. Se ia o parte de aluat şi se întinde într-o foaie pătrată, se unge cu margarină, apoi se împachetează şi se lasă 15 minute la frigider. La fel se procedează şi cu celelalte bucăţi de aluat. Se scot de la frigider, se ung cu ulei, se întind şi se împachetază din nou. Se mai lasă la rece 30 de minute.
3. Se întinde aluatul sub formă dreptunghiulară. Se pune umplutura de brânză amestecată cu gălbenuşuri şi sare, se rulează, se taie şi se pune în tavă. Se cres-tează deasupra şi se coace.