Ingrediente pentru mini tarte cu umplutură de căpșune:
Pentru aluat:
● 400 g făină
● 2 ouă
● 6 linguri apă rece
● 230 g unt
● 2 linguri zahăr
● un praf sare
● un plic praf de copt
Pentru umplutură:
● 500 g căpșune
● 125 g zahăr
● un plic zahar vanilat
● zahăr pudră, pentru servit
1. Pentru aluat, se amestecă bine ingredientele. Dacă este prea tare, se mai pun 1-2 linguri apă, iar dacă este
prea moale, se adaugă făină. Coca obținută se dă la rece până la prepararea umpluturii.
2. Căpșunele curățate și tăiate felii se pun pe foc cu zahărul. Se lasă 10 minute la fiert, să scadă, se trag de pe foc și se adaugă zahărul vanilat.
3. Aluatul se întinde pe masa de lucru cu sucitorul, apoi se împarte conform formelor de copt păstrând din el și pentru grilajul de deasupra.
4. Se repartizează căpșunele, se așază grilajul de aluat și se lasă la cuptor 20 de minute. Se servesc cu zahăr pudră.
S-ar putea să-ți placă și…