Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 125 g făină
  • 30 g cacao
  • 3 linguri zahăr
  • 125 g unt nesărat
  • 3 linguri suc de portocale concentrat
  • Pentru umplutură:

  • 6 albușuri
  • 250 g ciocolată neagră
  • 4 gălbenușuri
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • puțin suc de lămâie
  • Pentru servit:

  • afine
  • alune
  • 1. Pentru aluat, se amestecă făina, cacaua, zahărul și untul. Se adaugă sucul de portocale, se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru 30 de minute, învelită în folie de plastic.
    2. Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, se taie conform formelor, se transferă în forme și se înțeapă. Se așază hârtie de copt, se pun boabe de fasole și se coc 10 minute. Se scoate fasolea și se mai coc 10-15 minute.
    Se lasă la răcit.
    3. Ciocolata și untul se topesc la bain-marie, se bat albușurile cu un pic de suc de lămâie și, când se formează spuma, se adaugă zahărul. Gălbenușurile se pun în ciocolata răcorită, se amestecă si se înglobează în spuma de
    albuș. Se umplu formele de tartă cu crema de ciocolată. Se lasă 2-3 ore la frigider înainte de servire cu afine și alune.

    Sursa foto:Shutterstock