Și noi intrăm câteodată în panică când vine vorba despre aperitive. Parcă am vrea ceva mai altfel, mai deosebit,nemaivăzut…dar aceste mini eclere sărate sunt pur și simplu perfecte!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250 ml apă
  • 80 g unt
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:

  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g telemea
  • 3-4 linguri smântână
  • 1. Pentru aluat, se pun la fiert
    apa cu untul şi, când s-a topit
    acesta, se ia de pe foc şi se
    pune toată făina odată.
    2. Se amestecă bine, se repune
    pe foc pentru a se usca şi apoi
    se lasă la răcit. Se adaugă ouăle,
    se potrivește gustul de sare şi
    apoi aluatul se pune în poş.
    3. În tava tapetată cu hârtie se
    pun eclere lungi de 5-7 cm, care
    se coc 15 minute la foc mare şi
    10 minute la foc mediu. După
    răcire, se taie în două pe lung.
    4. Brânza se mixează cu
    smântâna şi se adaugă morcovii
    raşi. Se umplu eclerele.