Ingrediente
►un kg aluat franțuzesc
Pentru umplutură:
►250 g mozzarella ►250 g roșii cherry
►200 g ciuperci ►2-3 linguri pesmet
►o legătură ceapă verde ►200 g spanac
►3 linguri ulei de floarea-soarelui
►sare ►piper negru măcinat
►un ou pentru uns
1. Se scoate aluatul din congelator și se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Nu este indicat să se dezghețe la cuptor sau în apă caldă deoarece nu mai crește apoi.
2. Se curăță ciupercile, ceapa, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în uleiul de floarea-soarelui până se înmoaie și apoi se adaugă spanacul opărit și tocat în prealabil.
3. După ce s-au înăbușit, se adaugă pesmetul și se lasă să se răcească. În compoziție, se adaugă mozzarella rasă și roșiile tăiate feliuțe. Se amestecă ușor.
4. Se ia aluatul, se întinde cu sucitorul și se porționează cu ajutorul unei rulete speciale. Fâșiile de aluat, se umplu cu compoziția și se rulează astfel încât să semene cu niște melcișori. Se aranjează în tavă și se ung cu oul bătut. Se bagă în cuptor și se coc la foc mediu. Se servesc calzi, împreună cu alte aperitive.