Ingrediente
►500 g cartofi
►300 g măsline verzi
►150 g alune decojite
►3-4 piersici
►30 ml ulei
►10 ml sos de soia
►sare
►piper
►3-4 căţei usturoi
►o ceapă
►o legătură pătrunjel
1. Se curăţă ceapa și usturoiul, se spală şi se pasează cu blenderul, apoi se călesc în ulei. Se lasă
2-3 minute şi se adaugă măslinele şi alunele.
2. Între timp, se pun piersicile
într-o oală cu apă şi se lasă la fiert, la foc mijlociu. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se scot din apă, se lasă să se răcorească şi se decojesc.
3. Se taie piersicile pe jumătate, se scot sâmburii şi se taie feliuţe, apoi se adaugă în cratiţă şi se lasă să fiarbă înăbușit împreună cu celelalte ingrediente.
4. Se curăţă şi cartofii, se spală şi se pun și ei la fiert. Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin şi, spre sfârşit, se condimentează cu sare, piper, sos de soia, după gust. Se servește ornată cu pătrunjel proaspăt.