Ingrediente pentru mâncare de porc cu măsline:

● o ceapă

● 4 ardei grași de culori diferite
● 300 g carne de porc
● 4 roșii în bulion
● 200 ml suc de roșii
● 150 g măsline
● 1-2 foi de dafin
● 2 linguri ulei

● sare

● piper

1. Ceapa și ardeii, spălate, curățate și tăiate fâșii se pun la călit în ulei. Se presară cu sare. Se lasă 2-3 minute, până se înmoaie ușor, apoi se scot și se pune carnea de porc tăiată cubulețe.
2. Când s-a rumenit bine carnea, se pun din nou ceapa și ardeii și se toarnă sucul de roșii. Se lasă să dea un clocot. Se adaugă
foile de dafin și se lasă la fiert.
3. Se pun roșiile la final și se mai lasă pe foc 5 minute. Se presară cu măsline fără sâmburi și se aduce la masă.

Dacă ai chef de o mâncare ceva mai extravagantă te invit să încerci rețeta asta de calamari umpluți!

Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!