Ingrediente

  • 500 g dovleac
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 100 g prune afumate
  • 2 lingurițe sare
  • o linguriță piper
  • 2 linguri boia iute
  • 500 ml supă de pui
  • 4 căței usturoi
  • 3 linguri ulei
  • o linguriță chimen
  • 1. Se taie ceapa peștișori, morcovii și cartofii cuburi și se trec prin amestec de sare, piper și boia.
    2. Se încinge uleiul și se pun la prăjit 5 minute.
    3. Se adaugă dovleacul tăiat cubulețe, usturiul feliat, chimenul și 400 ml supă de pui. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se micșorează focul și se acoperă. Se lasă pe foc aproximativ 45 de minute.
    4. Se pun prunele, se verifică de sare și piper, se toarnă cele 100 ml de supă rămase și se dă 15 minute la cuptor.

    Sursa foto:Shutterstock