Ingrediente:

Pentru mămăligă:

  • 150 g mălai
  • 100 ml lapte
  • un praf piper
  • sare
  • Pentru umplutură:

  • 2 bucăți praz
  • 150 g brânză nesărată
  • 6-8 fileuri anșoa
  • 50 g unt
  • Pentru copt:

  • puțin ulei
  • 50 g unt
  • 1. Partea albă a prazului se taie mărunt și se pune la călit în unt topit.
    2. Între timp, se pune la fiert laptele cu sare și, când clocotește se pune mălaiul în ploaie, amestecând cu telul. Se lasă pe foc până fierbe, se retrage, se pune piperul, se amestecă și se lasă așa.
    3. Brânza se răzuie sau se taie cuburi, fileurile de anșoa se taie mai mărunt și apoi se amestecă cu prazul călit.
    4. Într-un vas uns cu foarte puțin ulei se pune un prim strat de mămăligă, apoi se așază umplutura și se acoperă cu restul de mămăligă. Se repartizează deasupra cele 50 g unt și se dă la cuptor pentru 10 minute.

    Sursa foto: Hepta