Ingrediente pentru mămăligă cu legume la cuptor

1 l lapte

1 linguriță sare

200 g mălai

1 vânătă

2 ardei grași

1 roșie

2 cepe

200 g cașcaval sau brânză grasă

  1. Se pune laptele la fiert și când s-a încins bine și este pe punctul de fierbere se adaugă sarea și mălaiul. Se amestecă continuu pentru a nu se prinde mămăliga de vas.
  2. Mămăliga este fiartă atunci când observați că se desprinde de pe pereții vasului în care o fierbeți. După de mămăliga este gata se răstoarnă într-un vas de yena sau alt recipient pentru cuptor.
  3. Separat, într-o cratiță se că lesc cele 2 cepe curățate și tăiate mărunt. Când ceapa devine aurie se adaugă și celelalte legume tăiate cubulețe. Se călesc toate legumele. Când acestea sunt gata se potrivește gustul de sare și de piper și apoi se repartizează peste mămăligă.
  4. Deasupra se rade brânza sau cașcavalul și se bagă totul la cuptor pentru 20-25 de minute până se topește brâmza de deasupra și mămăliga se rumenește ușor.

Copyright: minadezhda / 123RF Stock Photo

Vezi și Balmoș – ce este și unde se face

Cele mai bune trucuri ca sa-ti iasa mamaliga perfecta