Ingrediente pentru lichior de ouă:

1 păstaie de vanilie

6 gălbenușuri

200 ml smântână pentru frișcă

250 ml lapte

200 g zahăr

250 ml vodka

  1. Se desface pe lung păstaie de vanilie și se scot semințele cu latul unui cuțit. Semințele de vanilie, teaca păstăii de vanilie, laptele și smântâna pentru frișcă se pun într-o crăticioară pe foc și se lasă acolo până dă primul clocot.
  2. Separat, într-un alt castron se bat cu mixerul gălbenușurile de ouă împreună cu zahărul. Trebuie să se formeze o cremă densă. Când crema de ouă este gata se adaugă deasupra amestecul care a fost pe foc, cel cu lapte, frișcă și vanilie. Se amestecă cu o spatulă și se omogenizează bine.
  3. Se pune o cratiță cu apă pe foc și când se înfierbântă apa se pune deasupra castronul în care aveți amestecul de ouă cu lapte, frișcă și vanilie. Ideea este să se creeze efectul de bain-marie.
  4. Se amestecă crema pe bain-marie până se îngroașă și apoi se trage deoparte și se lasă să se răcească.
  5. Se trece crema prin sită și se elimină păstaia de vanilie.
  6. Se amestecă crema cu cantitatea de vodkă și apoi, acest lichior de ouă se pune la frigider pentru minim 3 zile pentru a se matura.

Copyright: bhofack2 / 123RF Stock Photo