►5-6 cartofi
►sare ►piper
►cimbru uscat și măcinat
►50 g unt
►o ceapă pentru grătar
►500 g broccoli
►4 morcovi
►300 g fasole verde
►300 g porumb dulce conservă
►30 g unt
►2 linguri ulei de măsline
►o linguriță zahăr
►o lingură vin roșu
►o legătură pătrunjel
1. Se pune broccoli să fiarbă în apă cu sare și cu o linguriță de ulei. Se spală si se curăţă morcovii și fasolea verde și se pun să fiarbă cu o linguriță de sare. După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Separat, se curăţă cartofii.
2. Se încinge grătarul, se unge cu ceapă și se pun cartofii la copt. Se rumenesc uniform pe toate părțile.
3. Porumbul dulce se scoate în sită, se lasă să se scurgă și se amestecă cu morcovii, cu fasolea și cu buchețelele de broccoli fierte. Separat, se prepară un sos din: sare, vin, zahăr, ulei și unt topit. Sosul se toarnă în bolul cu legumele și cartofii copţi și se amestecă ușor să nu se zdrobească. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.