►6 roșii
►2 vinete
►3-4 dovlecei
►4 cartofi
►3 cepe
►3 ardei
►o căpățână usturoi
►sare
►piper
►ulei de floarea-soarelui
►100 g pesmet
►pătrunjel sau mărar tocat
1. Se spală și se curăță legumele. Vinetele se taie rondele și se călesc separat în puțin ulei de floarea-soarelui. După ce s-au rumenit, se scot și se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Dovleceii, cartofii, ardeii și roșiile se taie rondele. Se tapetează tava cu ulei și cu pesmet. Se aranjează legumele în tavă, iar pe deasupra se ornează cu rondele de ceapă.
3. Se condimentează cu sare și piper, după gust, se mai stropesc cu puțin ulei și, pe deasupra, se cerne un strat de pesmet. Se bagă în cuptorul încins în prealabil.
4. În acest timp, se curăță usturoiul, se taie feliuțe sau se pisează. Se prepară cu sare și ulei și se presară peste legumele gratinate. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor şi se servesc ornate cu pătrunjel sau mărar.