Ingrediente:

  • 8 foi lasagna
  • 800 g roșii
  • 300 g carne de vită tocată
  • o ceapă
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • o lingură amestec de oregano, cimbru, busuioc
  • 100 g cașcaval ras
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • unt pentru uns tava
  • Pentru sosul alb:

  • 70 g unt
  • 70 g făină
  • 500 ml lapte
  • 1. Ceapa mărunțită se călește în ulei. Se adaugă carnea, se lasă la călit, apoi se pun roșiile zdrobite. Se potrivește de sare, piper și ierburi aromatice.
    2. Pentru sosul alb, se topește untul, se trage de pe foc, se adaugă făina, se amestecă și apoi se toarnă laptele. Se amestecă, se repune pe foc și se lasă să se îngroașe.
    3. Un vas de cuptor se unge cu unt, se pune un prim strat de sos alb, apoi foi de lasagna, sos roșu, cașcaval ras. Se repetă operațiunea, ultimul strat fiind de sos alb. Se presară parmezan și se coace lasagna 45 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock