Ingredinete:

un litru lapte

200 g zahăr

4 ouă

coaja rasă de la o lămâie

2 fiole esență de vanilie

un praf scorțișoară

 

Mod de preparare:

  1. Se pune laptele la fiert. Separat, ouăle se separă. Albuşurile se bat cu 50 g zahăr, până când se obține o spumă foarte densă. Când laptele începe să fiarbă, se micșorează flacăra aragazului şi se pun la fiert în lapte găluşte de albuş bătut spumă. După 2-3 minute, se întorc şi se mai lasă să fiarbă 2 minute, apoi se scot cu spumiera şi se pun într-un vas mai mare. Laptele se păstrează.

 

  1. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr şi 4-5 linguri de lapte, până se dizolvă zahărul şi compoziţia capătă consistența unei creme. În aceasta se adaugă fiolele de esență de vanilie, coaja rasă de lămâie şi restul de lapte. Compoziția obținută se pune la fiert în bain marie, amestecând continuu. Când s-a îngroşat puţin, se îndepărtează de pe foc.

 

  1. Când se răceşte, crema de gălbenușuri se toarnă în vasul cu găluşte din albuș. Desertul obținut se servește la temperatura camerei, pudrat cu scorțișoară.

Sursa foto: thinkstock