Ingrediente pentru Jambalaya:
● 150 g cușcuș
● 300 g creveți
● 20 g unt
● 50 g piept de porc
● 100 g cârnat picant
● 400 g roșii cubulețe
● un ardei gras roșu
● 150 g fasole verde
● 100 g mazăre
● o ceapă
● 2 căței usturoi
● 700 ml apă
● un cub concentrat legume
● 2 foi dafin
● o linguriță boia dulce
● cimbru
● sare
● piper
● ulei
1. Se decortichează creveții și se spală. Se taie pieptul de porc și cârnatul picant. Din apă și concentrat se face o supă. Cușcușul se pune la umflat în apă colotită, timp de 10 minute.
2. Se taie mărunt legumele, acolo unde este cazul, apoi se lasă deoparte.
3. Într-un vas încăpător se pune o lingură de ulei, se călește ceapa, apoi ardeiul și usturoiul. Se adaugă pieptul de porc și jumătate din cantitatea de cârnat picant. Se adaugă mazărea, fasolea, foia de dafin, cimbrul, un praf de
sare și piper.
4. Se lasă legumele să se înmoaie, se adaugă boiaua, apoi roșiile și două polonice din supa de concentrat. Se lasă la fiert acoperit pentru 25 de minute, se adaugă restul cârnatului, cușcușul și se lasă 15 minute la fiert fără capac. La
final se pun creveții căliți în unt.