Ingrediente

  • un iepure
  • 1 kg cartofi noi
  • o ceapă mare
  • 150 g cuburi de bacon
    neafumat
  • 3 căței usturoi
  • o crenguță cimbru proaspăt
  • o foaie dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

1. Ceapa tăiată peștișori și baconul se pun la călit într-o lingură de ulei.
2. Între timp, cartofii se curăță și se taie cuburi.
3. Se pune ceapa călita peste cartofi, într-un vas de cuptor. Se așază deasupra iepurele porționat.
4. Se stropește totul cu restul de ulei, se adaugă cățeii de usturoi, se pun cimbrul și foaia de dafin, se toarnă vinul, se presară cu sare și piper și se dă
vasul la cuptor pentru 50 de minute. Se stropește periodic carnea cu sosul din vas.

Sursa foto: Shutterstock