Ingrediente pentru iepure cu vin roșu

● un iepure

● 2 morcovi
● o ceapă mare

● o conservă mică ciuperci
● 2 căței usturoi

● 2 foi dafin
● o crenguță cimbru
● o crenguță rozmarin
● 3 linguri făină
● 500 ml vin roșu
● ulei
● sare
● piper

1. Într-o cratiță cu fund dublu, de preferință, se pune ulei și se rumenește carnea porționată și presărată cu sare și piper.
2. Se scoate carnea, se pun ceapa și usturoiul tocate, se lasă puțin, se pun morcovii curățați și tăiați rondele și se lasă 5 minute.
3. Se adaugă făina, se amestecă bine, se toarnă vinul, se amestecă, se pun ciupercile trecute sub un jet de apă rece, cimbrul, rozmarinul și carnea.
4. Se acoperă, se lasă la fiert 75 de minute, verificând să nu se prindă și adăugând un pic de apă dacă mai este nevoie.

Sursa foto:Shutterstock

Uite cum se face ghee-ul adică untul clarifiat!