Cuprins
Bruschete cu roșii și mozzarella
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/bruschete-cu-rosii-si-mozzarella.jpg)
Ingrediente:
- 1 pâine baguette
- 2 roșii mari, tăiate cubulețe
- 200 g mozzarella, tăiată cubulețe
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 3-4 linguri ulei de măsline extra virgin
- Șuncă prosciutto sau presată (opțional)
- Frunze proaspete de busuioc
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
1. Feliați bagheta în bucăți potrivite și prăjiți-le în prăjitor sau la tigaie, până ce devin crocante.
2. Într-un bol, amestecați cubulețele de roșii cu mozzarella, usturoiul tocat, uleiul de măsline, sare și piper.
3. Așazați bucățile de baghetă prăjită pe un platou și așezați deasupra amestecul de roșii și mozzarella.
4. Puteți adăuga șuncă prosciutto sau presată peste bruschete, pentru un gust mai intens.
5. Decorați cu frunze proaspete de busuioc și serviți aperitivul imediat.
Mini quiche cu spanac și brânză
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/mini-quiche-cu-spanac-si-branza.jpg)
Ingrediente:
- 1 pachet coji de tarte
- 200 g spanac, tocat mărunt
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 3 ouă
- 100 ml smântână lichidă
- 100 g brânză cheddar, rasă
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de mini tarte sau de brioșe, tapetată cu hârtie de copt.
2. Așezați cojile de tarte în formele pregătite, presând bine pe margini.
3. Într-un bol, amestecați spanacul tocat cu ceapa, ouăle, smântâna lichidă, brânza cheddar rasă, sare și piper.
4. Turnați amestecul în formele de tartă și coaceți mini quiche-urile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când se rumenesc ușor și sunt coapte în interior.
5. Lăsați mini quiche-urile să se răcorească puțin înainte de a le scoate din forme și a le servi. Le puteți servi calde sau reci, în funcție de preferințe.
Mini-tarte cu cremă de brânză și somon
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/mini-tarte-cu-crema-de-branza-si-somon.jpg)
Ingrediente:
- 1 pachet mini-tarte
- 200 g cremă de brânză
- 50 ml smântână pentru gătit
- 1 castravete
- 100 g somon afumat
- pătrunjel, pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Frecați crema de brânză împreună cu smântâna de gătit, potrivind de sare și de piper.
2. Cu un poș de ornat sau cu o linguriță, turnați câte puțină cremă de brânză în fiecare mini-tartă.
3. Feliați un castravete pe lung, cât mai subțire, folosind un curățător de legume.
4. Rulați felia de castravete strâns și înfigeți-o într-o laterală în crema de brânză.
5. Procedați la fel și cu o fâșiuță potrivită de somon.
6. Ornați mini-tartele cu cremă de brânză și somon cu câte o frunză de pătrunjel.
7. Serviți aperitivul rapid dupa 2-3 ore de răcire.
Tartine de roșii cu pastă de pește
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/tartine-de-rosii-cu-pasta-de-peste.jpg)
Ingrediente:
- 1 conservă de ton mărunțit sau bucăți, în ulei
- 50 g unt
- un praf pudră de usturoi
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 2 roșii ferme
Mod de preparare:
1. Combinați peștele bine scurs de ulei cu untul moale si mixați bine, până ce compoziția se deschide la culoare.
2. Adăugați zeama de lămâie, sare, piper și puțină pudră de usturoi, după gust. Feliați roșiile și așezați câte puțină pastă de pește pe fiecare feliuță de roșie.
3. Dacă doriți un aperitiv mai ușor de servit, în porții individuale, folosiți felii de roșii cherry mai mari.
4. Serviți aperitivul rapid dupa 30-60 de minute de răcire.
Tartine cu somon și avocado
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/tartine-cu-somon-si-avocado.jpg)
Ingrediente:
- 5 felii pâine neagră
- 1 avocado copt
- 100 g somon afumat
- 100 g cremă de brânză
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Tăiați avocado și scoateți pulpa acestuia într-un castron.
2. Frecați avocado cu crema de brânză și zeama de lămâie pentru 1-2 minute, apoi potriviți de sare și piper.
3. Tăiați feliile de pâine neagră în 4 și pe fiecare pătrățel obținut așezați puțină cremă de brânză și puțin somon.
4. Decorați tartinele cu somon cu frunze de mărar sau pătrunjel proaspăt.
Tartine cu ciuperci și cașcaval
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/tartine-cu-ciuperci-si-cascaval.jpg)
Ingrediente:
- 1 pachet coji de tarte
- 300 g ciuperci
- 150 g cașcaval
- 2 fire ceapă verde
- 1 cățel usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- o lingură unt
- sare
- piper
1. Curățați și tocați mărunt ciupercile, ceapa verde, usturoiul și pătrunjelul.
2. Topiți untul într-o tigaie și sotați legumele pentru 2-3 minute, apoi adăugați verdeața. Puneți cojile de tarte pe o tavă de cuptor.
3. Așezați ciupercile în fiecare dintre cojile de tarte și radeți cașcaval deasupra fiecăreia.
4. Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10-12 minute, sau până când se rumenesc frumos.
Aperitive individuale cu castravete și somon
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/aperitive-individuale-cu-castravete-si-somon.jpg)
Ingrediente:
- 1 castravete fabio
- 100 g cremă de brânză
- 100 g somon afumat
- 1/2 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Frecați crema de brânză cu puțină sare și piper, după gust. Adăugați apoi mărarul tocat cât mai fin.
2. Tăiați felii de castravete potrivit de groase, pe care așezați o bucată mică de somon afumat, urmată de cremă de brânză.
3. Pentru un aspect mai elegant, puteți folosi un poș de ornare, pentru crema de brânză. Ornați aperitivul rapid cu frunzulițe de mărar, răciți pentru 1-2 ore, apoi serviți.
Tartine cu pateu
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/04/tartine-cu-pateu.jpg)
Ingrediente:
- 5 felii de pâine toast
- o conservă medie pateu
- 2 linguri unt moale
- sare
- piper
- un castravete
- măsline verzi
Mod de preparare:
1. Frecați pateul cu untul moale timp de 1-2 minute, până când compoziția se deschide la culoare, apoi potriviți de sare și piper.
2. Tăiați feliile de pâine în 4, apoi pe fiecare pătrățel obținut așezați o linguriță de pastă, o felie de castravete și o măslină.
3. Folosiți câte o scobitoare sau un bețișor de aperitiv pentru ca fiecare aperitiv individual să se mențină.
Răciți aperitivul pentru 1-2 ore înainte de a servi.
Acestea sunt doar câteva idei de aperitive rapide care pot fi pregătite ușor și rapid pentru diverse ocazii. Alături de acestea, pentru zilele speciale, puteți așeza pe masa festivă și aperitive din foietaj, cozonaci delicioși. Pentru masa de Paște, puteți pregăti și o pască aperitiv cu brânză sărată, friptură de miel sau un stufat tradițional de miel.