Ca să-ți iasă hrișca delicioasă hrișca trebuie să absoarbă apă. Nu știi cum se procedează pentru a găti o garnitură de hrișcă? Urmează rețeta noastră pas cu pas și nu vei da greș. Va poftim la pui cu hrișcă!

Ingrediente:

  • 200 g boabe hrișcă
  • 390 ml apă
  • o linguriță sare
  • o ceapă
  • o lingură ulei
  • 1/2 morcov

1. Cele 390 ml apă se pun la fiert și, când
clocotește, se adaugă boabele de hrișcă
spălate și bine scurse.
2. Se așteaptă să ajungă din nou la punctul
de fierbere, se acoperă și se lasă 5 minute
la fiert. Apoi, se trage oala de pe foc și se
lasă 20 de minute așa,cu capac. Hrișca va
absorbi toată apa.
3. Într-o tigaie cu ulei se pun ceapa mărunt
tăiată și morcovul trecut pe răzătoare.
Se presară un praf de sare și se lasă să se
înmoaie.
4. Se adaugă hrișca umflată și se lasă pe
foc 10 minute, scuturând tigaia. Se servește
drept garnitură, ca de exemplu, la pui cu sos
de roșii.