Ingrediente Halva cu nuci

  • 250 g făină
  • 110 ml ulei de floarea – soarelui
  • 55 ml ulei de măsline
  • 200 g miez de nucă

Pentru sirop

  • 1 l apă
  • 560 g zahăr
  • 170 g miere
  • 3 batoane scorțișoară
  • 3 cuișoare
  • coaja de la o portocală

1. Se prepară întâi siropul pentru halva, pentru care apa, zahărul, scorțișoara, cuișoarele și coaja întreagă de la portocală se pun pe foc. Se lasă 5 minute la foc mare și apoi 10 minute la foc mic. Se trage de pe foc și se scot scorțișoara și coaja de portocală.
2. Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie și, după ce se încinge, se adaugă făina. Se amestecă energic și se lasă pe foc până ce compoziția devine ușor maronie.
3. Se trage amestecul de făină de pe foc, se pune siropul și se amestecă energic. Se adaugă nucile mărunțite și apoi se pune amestecul într-o formă unsă cu ulei. Se lasă la frigider 36 de ore și apoi se poate servi.

Sursa foto: Shutterstock

 

Citește și: Halva cu cafea