Ingrediente pentru gulii umplute cu midii:
● un kg midii
● 12 gulii
● 150 ml vin alb sec
● 200 ml smântână de gătit
● 35 g unt topit
● 2 fire mărar
● sare
● piper
1. Guliile curățate se pun la fiert în apă cu sare, se lasă 10 minute, se trec sub un jet de apă rece și se golesc de miez, care se taie mărunt.
2. Midiile se pun într-o oală cu vinul și piperul, se acoperă și se lasă până se desfac. Apoi se scoate carnea din interior.
3. Sucul în care au fiert midiile se strecoară, se amestecă cu smântâna și se fierbe pentru a obține un sos cremos în care se adaugă carnea midiilor și miezul guliilor.
4. Guliile fierte se ung cu unt topit și se dau 5 minute la cuptor. Se scot, se umplu cu sosul cu midii și se aduc la masă cu mărar. Se servesc imediat.
S-ar putea să vă placă și…
Parteneri
PARTENERIATE
Redactia.ro
Doi pescari au găsit o sticlă în mijlocul râului, scris din 1989. După ce l-au citit, au izbucnit în lacrimi
Advertorial
Iată câteva mici sfaturi și trucuri pentru dulceața de căpșune
Urmărește-ne pe Google News
Parteneri
Parteneri
PE ACELAȘI SUBIECT
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri