Ingrediente pentru gulii umplute:

— 8 gulii de mărime potrivită (cu frunze)
— 200 ml de lapte
— 2 chifle
— o ceapă
— un cățel de usturoi
— 2 ouă
— o lingură de boia dulce de ardei
— 300 g de carne tocată (după preferință)
— 40 g de unt
— 200 ml de supă făcută dintr-un cub concentrat pentru supă de legume
— 16 felii de bacon
— 200 ml de smântână
— piper negru măcinat
— sare

Mod de preparare pentru gulii umplute:

1. Guliile se curăță de coajă și se fierb în apă cu sare, împreună cu frunzele. Frunzele fierb mai repede și, când sunt gata, se scurg și se taie în fâșii; guliile se mai lasă la fiert 20 de minute după aceea.

2. Chiflele se înmoaie în lapte, se scurg bine și se amestecă ușor cu ceapa tocată mărunt. Se adaugă pătrunjelul tocat fin, ouăle, usturoiul pisat, boiaua de ardei și carnea tocată (după preferință). Se condimentează cu sare și piper, după gust.

3. Când guliile au fiert, se scurg, apoi li se taie câte un capac, se îndepărtează miezul și se umplu cu compoziția de carne. Se acoperă guliile cu capacele tăiate.

4. Într-o tavă unsă cu ulei, se pun frunzele tăiate în fâșii, apoi se pun guliile umplute, se toarnă supa preparată dintr-un cub concentrat pentru supă, se acoperă totul cu o folie de aluminiu și se dă tava cu gulii la cuptor, la foc mediu, timp de 30-40 de minute. După acest timp, se îndepărtează folia, se pun pe fiecare gulie câte 2 bucăți de bacon, în formă de X, și se mai dau guliile la cuptor, până se rumenește baconul.

5. Guliile astfel preparate se servesc cu smântână deasupra, adusă la masă separat.