Ingrediente gulas:
► un kg carne porc
► 1/2 kg hribi
► 3 cepe
► un ardei roşu
► 2 ouă
► un praf chili
► sare
► piper
► o cutie de roşii întregi
► ulei
► 100 ml vin roşu
► 300 g griş
► pătrunjel verde

1. Se pune carnea la fiert în apă cu sare.
2. Se curăţă bine legumele şi se toacă mărunt.
3. Într-o tigaie, se pune ceapa la prăjit până devine aurie. Se adaugă ardeiul roşu şi hribii şi se condimentează cu sare şi piper.
4. Se lasă la călit aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când.
5. Separat, într-o oală se pune apă cu sare şi se lasă să fiarbă. Când dă în clocot, se toarnă grişul şi se amestecă încontinuu. Se lasă să se răcească puţin, după care se adaugă ouăle, apoi se formează găluştele.
6. Când carnea este fiartă, se pun vinul, roşiile şi praful de chili. Se mai lasă să fiarbă puţin, după care se iau de pe foc.
7. Se servesc calde, cu pătrunjel tocat pe deasupra.