Ingrediente

  • un kg cartofi
  • 1,2 kg carne de vită
  • 50 g făină
  • 7 cepe
  • 5 roșii
  • 2 linguri bulion
  • 2 căței usturoi
  • 2 ardei grași verzi
  • 2 lingurițe boia
  • 150 g untură
  • 1,5 l supă de vită
  • 100 ml vin roșu
  • 2 lingurițe chimen
  • sare
  • piper
  • pătrunjel, pentru servit
  • 1. Carnea pentru gulaș se taie cuburi care se trec prin făină.
    2. Într-o cratiță se topește untura și se pune la călit ceapa tăiată peștișori. După ce începe să devină sticloasă, se adaugă carnea. Se lasă să se rumenească bine și apoi se pun bulionul, roșiile tăiate și usturoiul pisat.
    3. Se presară boia, se toarnă vinul și supa. Se sărează și se piperează, se adaugă chimenul și ardeii. Se acoperă și se lasă să fiarbă o oră.
    4. Se adaugă cartofii cuburi și se mai lasă la foc timp de o oră. Se servește cu pătrunjel.

    Sursa foto:Shutterstock